Referat: Bergdalens IK - Norrmalms IK

Bergdalen - Norrmalm 14-0 (5-0)
Mål: Melle 7, Svantesson 4, Tobbe J, Chippen och Fidde
Assister: Putte 4, Melle 3, Tanja 2, Svantesson, Fidde, Coffa, Bito.

I söndags var det dags för ett härligt derby hemma på Björkängsvallen, men det var ett helt annat fokus kring den här matchen, nämligen avgörandet i Division 6 Borås och det blev en ganska spännande avslutning.

Efter segern mot serieledande Dalsjöfors så skiljde det bara två poäng mellan oss och dem. Det fanns två olika möjligheter för att det skulle vara Bergdalen som slutade som seriesegrare och den ena var att vi vann vår match medan Dalsjöfors förlorade mot Töllsjö. Det andra alternativet var att vi tog ikapp 14 mål samtidigt som Dalsjöfors spelade oavgjort mot Töllsjö, men pga fler gjorda mål så hade vi ändå behövt vinna med 15 bollar.
Det var en relativt stor publik som hade hittat till Björkängsvallen för att följa det avgörande dramat samtidigt som en drönare filmade och fotade situationer ur matchen.
Staben hade stenkoll på den andra matchen som spelades på Holmängen i Töllsjö då vi hade en kontakt som tittade på matchen. Vi hann knappt sätta oss ned innan det plingade till i telefonen om att Töllsjö hade tagit ledningen i den matchen, men bara minuten senare så rapporterades det om en kvittering till 1-1.
I vår match så var det vi som var det spelförande laget och kunde spräcka nollan för dagen i den 10:e matchminuten. Det är Tobbe J som är påpasslig och bryter bollen av en Norrmalm-back och skickar på en volley rakt upp i taket till 1-0. Bara två minuter senare så var det dags igen, den här gången så är det Fidde och Melle som har ett underbart samarbete när dem väggspelar sig förbi deras backlinje och Melle är mannen som snyggt placerar in sitt första mål för dagen i det vänstra hörnet.
3-0-målet är ett riktigt speciellt och vackert mål i den 16:e matchminuten, det är Melle som kommer runt på sin kant och slår ett fint inlägg som Svantesson bröstar in i taket i steget, mycket snyggt och Svantesson har verkligen gjort sina armhävningar.
I vår match så är det bara ett lag på planen och gästerna hade det riktigt svettigt men visst kunde vi önska mer i den sista tredjedelen, och det skulle komma lite senare i matchen.
I den andra matchen så tar Töllsjö återigen ledningen i den 24:e matchminuten och i det läget så var det Bergdalen som hade serieledningen.
Det görs ytterligare två mål innan halvtidsvilan och 4-0-målet(31:a) görs även det av aktörerna från 3-0-målet. Men den här gången så sätter Melle ett inlägg från högerkanten och Svantesson klipper till på volley som är alldeles för bra för att målvakten skulle kunna klara.
5-0-målet (35:e) är ett vacker sådant, det är coach Putte som sätter en fin djupledsboll mellan mittback och ytterback, där Chippen rundar allt för att komma helt ren med målvakten där han retfullt enkelt petar bollen vid sidan om målvakten.

Eftersom Töllsjö ledde mot Dalsjöfors på Holmängen så var vi serieledare i halvtid, men det här var ingen som staben valde att dela med sig av. Istället eldade vi på grabbarna om skärpa sig i den sista tredjedelen och verkligen försöka gå för dem där 15 målen utifall det skulle bli oavgjort i den andra matchen.
Grabbarna kliver ut och kör fullständigt över stackars Norrmalm i den andra halvleken. I matchminut 48 så spelar Fidde en finfin boll mellan gästernas försvarare där Melle springer sig fri men är osjälvisk när han sedan spelar tillbaks till Fidde i sidled som enkelt kan chippa bollen över målvakten till 6-0. 7-0- målet kommer i den 53:e matchminuten och det är Coffa som sätter ett fint inlägg till Svantesson mycket behärskat skallar in bollen i målet.
Vi har en riktigt fin period nu samtidigt som Dalsjöfors hade fått en drömstart på sin halvlek med en kvittering i den 54:e matchminuten. Det var just i den 54:e matchminuten som vi gjorde det åttonde målet för dagen och det är Putte som frispelar Melle den här gången som slår den vid sidan om målvakten. Det här var bara början på en helt fantastisk halvlek av Melle. 9-0-målet påminner en hel del om det förra målet men den här gången är det Bito som spelar till Melle som placerar in bollen mycket fint i den 62:a matchminuten.
I det här läget så fick staben meddelandet om att Dalsjöfors hade tagit ledningen med 2-3, så nu gällde det bara att försöka nå dem där 15 bollarna så vi eldade på grabbarna ifrån sidan.
Vår match låg ca 4-5 minuter före den som spelades på Holmängen, och ungefär samtidigt som vi gör 10-0 i den 79:e matchminuten så plingar det till om att Dalsjöfors hade fått en utvisning så hoppet levde verkligen. Det tionde målet är faktiskt lite av delikatess, nyinsatte Tanja slår ett finfint inlägg från sin ytterkant och Melle är klipper till direkt på volley rakt upp i krysset, vilket mål och vilket jubel som utspelades på Björkängsvallen. Bara två minuter senare så var det samma aktörer igen, Tanja slår en fin boll i djupet där Melle springer sig fri och rundar målvakten för att enkelt rulla in 11-0. I den 84:e matchminuten så spelar vi fullständigt bort Norrmalms backlinje och Svantesson och Melle kommer helt fria med målvakten där den sistnämnde får äran att slå in 12-0-målet.
13-0 kommer av att Putte bryter bollen på offensiv planhalva för att sedan spela till Svantesson som kommer helt fri och kan enkelt lägga in bollen i mål i den 86:e matchminuten. En minut senare så är kommer 14-0 och den här gången så spelar Putte upp bollen i banan där en Norrmalmback försöker få kontroll på den, men då är Melle påpasslig och bryter bollen för att avsluta distinkt intill den bortre stolpen. Bollen tar i stödhjulet och studsar rakt ut, men domaren är mycket observant, ser detta och dömer därmed mål i den 87:e matchminuten.
Vi skapar ett par riktigt heta chanser till innan matchen tar slut, men lyckas aldrig göra det där femtonde målet samtidigt som Dalsjöfors lyckades vinna sin match, men det var allt nervigt matchen igenom!

Därmed så slutar tabellen så här:
1. Dalsjöfors 16, 14, 0, 2, 74-16, +58, 42p.
2. Bergdalen 16, 13, 1, 2 69-12, +57, 40 p.

Därmed så är det kval som gäller och vi lottades tillsammans med Annelund IF och Wargöns IK!
Första matchen är redan på lördag (7/10) hemma på Björkängsvallen klockan 16.00, så är det någon gång som du ska komma och stötta oss så är det då!

Anton Larsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng